Informatie

Vuurkorven, een handige sfeermaker

Waarom een vuurkorf?

Een vuurkorf is een handige manier om het terras tot in de late uurtjes nog even snel te kunnen verwarmen. Deze korven zijn meestal gemaakt van ijzer en te verkrijgen in allerlei vormen, maten en designs. Maar wat maakt deze vuurkorven nou zo handig? In dit blogitem gaan we eens dieper in op de voordelen van verschillende soorten vuurkorven als terrasverwarmer.

Vuurkorven

Vuurkorven zijn een handige manier om het terras te verwarmen in de relatief kleine tuinen. Maar dit is natuurlijk niet het enige voordeel, ook is een vuurkorf makkelijk op te bergen en veel minder zwaar dan bijvoorbeeld een tuinhaard van Cortenstaal, gietijzer of zelfs aluminium. Ook de vorm van een vuurkorf is over nagedacht, vaak is een vuurkorf vervaardigd in een mandvorm met verschillende uitsparingen in de zijkant. Dit komt niet alleen ten goede van het design, ook zorgt dit ervoor dat er voldoende zuurstof bij het vuur komt om de grootte van het vuur te laten toenemen.

Materiaalkeuze

Vuurkorven zijn veelal vervaardigd uit Corten Staal of aluminium. Een vuurkorf vervaardigd van Cortenstaal zal een langere levensduur hebben dan een van aluminium. Dit is vooral omdat deze eenvoudig te verplaatsen is door het lichte gewicht van deze materiaalsoorten. Voor een zwaardere variant. Vaak bestaat een vuurkorf uit 2 onderdelen. Een korf die vaak samen gaat met een voet zodat de korf stabiel op zijn plek blijft staan. Toch heeft niet elke vuurkorf een aparte voet. Deze kan namelijk ook op zijn genomen in het design. Als aanvulling op de vuurkorf is er vaak ook nog een bodemplaat verkrijgbaar die as en ander afval opvangt zodat dit nadat de vuurkorf gedoofd is eenvoudig opgeruimd kan worden.

Veiligheid!

Denk bij het aansteken van de vuurkorf ook altijd om uw eigen veiligheid en dat van anderen, een vuurtje geeft heel veel sfeer maar als de controle wegvalt kan zo’n avond uitdraaien op een onplezierige ervaring. Zet het vuur dus altijd op voldoende afstand en gebruik nooit chemische middelen om het vuur sneller aan te wakkeren.