8.1 op basis van 832 beoordelingen! | Vragen? Bel ons 085 - 760 60 54

Vuurkorf

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Bekijk onzeTOP 10best verkocht

Artikelen 1 tot 15 van 17 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 15 van 17 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Meer sfeer op uw terras met een vuurkorf

Een vuurkorf kopen online is erg eenvoudig. Tuinhaardxxl.nl heeft enkel de beste korfen geselecteerd. U vindt vuurkorven geschikt voor elke tuin. Wist u dat een vuur korf in principe overal op uw terras kunt neerzetten. En vanwege de afmetingen is hij ook snel neer te zetten als u hem wilt gebruiken. Een houtkachel is soms wat lastiger “bij te sturen” dan een vuur korf, zeker omdat deze in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Een ander voordeel van een korf is dat het een “allesbrander” is. U kunt er dus behalve hout ook andere materialen in verbranden. Past u wel op dat u niet alles in de vuur korf kunt gooien. Plastic bijvoorbeeld gaat heel erg roken en dat kan vervelend zijn als u er te dichtbij zit.

Een vuurkorf past overal

Een vuur korf kunt u direct op de grond plaatsen. Zet hem liever niet op een tafel of andere verhoging, want dan is de kans op omvallen of omstoten groot. De korf staat stevig op zijn voetjes, stuk karton. Bierviltjes voldoen hier ook prima. U kunt de korf desnoods midden op het terras zeten zodat u optimaal van de warmte kunt genieten. Wilt u minder last hebben van de rook, dan zet u de vuur korf net buiten uw terras. Het is natuurlijk ook mogelijk om twee of meer vuurkorven te plaatsen.

Gemaakt van duurzaam materiaal

De vuurkorven van Tuinhaardxxl.nl zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Zeker de korven van metaal zijn milieuvriendelijk geproduceerd. De vuurkorven van staal bevatten een legering van metalen waaronder koper, zink en fosfor. Deze combinatie zorgt ervoor dat de vuur korf zeer duurzaam is en vele jaren meegaat. U kunt de levensduur verlengen door uw vuur korf binnen te zetten in de schuur of garage als u hem niet gebruikt. Door de korf niet onnodig bloot te stellen aan vocht en kou voorkomt u dat deze gaat roesten.

De vuur korf is ideaal voor een klein terras

Heeft u wel een terras maar niet zo heel veel ruimte? Dan is een vuur korf ideaal. Gezien de afmetingen neemt een vuur korf immers veel minder  ruimte in dan een terrashaard. U kunt hem in principe overal neerzetten. Houdt u er rekening mee dat plaatsing op een balkon in de meeste gevallen niet is toegestaan. Doordat de rook uit de korf opstijgt hebben uw bovenburen hier immers last van. Daarom staat in de meeste huurovereenkomsten of reglementen van verenigingen van eigenaren dat het stoken van open vuur op het balkon verboden is. Maar heeft u een eengezinswoning dan kunt u natuurlijk prima een vuur korf in uw tuin plaatsen. Blijf wel altijd in de buurt als de korf brandt en doof het vuur voordat u gaat slapen. Er kan immers altijd iets onverwachts gebeuren waardoor de vuur korf brand kan veroorzaken.

Veilig gebruik van de vuur korf

Wilt u de korf veilig gebruiken, dan is het verstandig om een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Behalve dat de korf stabiel moet staan, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de korf op een veilige manier aansteekt en laat branden. Er is eigenlijk maar één veilige manier om een korf aan te steken en dat is met een aanmaakblokje. Gebruik hier geen spiritus voor of een andere brandbare vloeistof. Dit kan een enorme steekvlam veroorzaken. Dit is niet alleen riskant met het oog op mogelijke brand, maar ook kunt u er flinke brandwonden van oplopen. Plaats de korf ook niet in de buurt van iets brandbaars zoals een heg, schutting of planten. Zet de korf goed in het zicht en ga er niet met uw rug naartoe zitten. Zo voorkomt u dat er brand ontstaat en dat u dit te laat in de gaten heeft.

Wat kan ik verbranden in de vuurkorf?

Een korf is een “allesbrander”. Dat wil zeggen dat u er in principe alles in kunt gooien dat branden wil. Het vuur aansteken gaat echter het beste met hout of papier. Als het vuur goed brandt kunt u er ook ander materiaal in gooien. Natuurlijk zijn er zaken die u zeker nooit in een allesbrander moet gooien. Een lege spuitbus bijvoorbeeld mag absoluut niet omdat hier gas in zit dat een enorme ontploffing kan veroorzaken. Wel kunt u bijvoorbeeld oud papier of tuinafval in de allesbrander gooien. Alle natuurlijke materialen kunnen in principe in de allesbrander worden verbrand.

Het verschil met een terraskachel

Een terraskachel en een allesbrander hebben natuurlijk veel gemeen. Ze zorgen beide voor warmte, licht en gezelligheid op het terras. Een terraskachel heeft het voordeel dat je er grotere stukken hout in kunt verbranden. Daarnaast wordt de rook van een terraskachel netjes afgevoerd via de pijp. Dit is dus prima te sturen. Een vuur korf heeft geen pijp en de rook zal dus afhankelijk van de wind een willekeurige kant op waaien. Daar staat dan weer tegenover dat u de korf gemakkelijk ergens anders neer kunt zetten als u of uw gasten last hebben van de rook.

Voorzorgsmaatregelen voor veilig gebruik van een vuur korf

Wilt u een vuur korf gebruiken, neem dan maatregelen om hem veilig te gebruiken. Zoals al eerder aangegeven is stabiele plaatsing absoluut noodzakelijk. Als er kinderen of dieren op het terras lopen is het belangrijk om ze bij de korf vandaan te houden. Zet ook altijd een emmer zand of water klaar zodat u in geval van nood een beginnende brand snel kunt blussen. Wilt u nieuw brandbaar materiaal in de korf doen, doe dit dan met beleid. Gooi het er niet van een afstand in, want dit kan leiden tot opspattende vlammen en vonken. Laat jonge kinderen geen dingen in de korf gooien. U zou ze op verkeerde ideeën kunnen brengen met als gevolg dat er dingen worden verbrand waarvan dat niet de bedoeling was. Het is het veiligst om uw kinderen te leren bij de vuur korf uit de buurt te blijven en het regelen van het vuur aan volwassenen over te laten.

Wilt u ook zo’n gezellige korf?

Wilt u ook wel zo’n gezellige vuur korf op uw terras? Bij Tuinhaardxxl.nl kunt u kiezen uit verschillende modellen, zowel een grote als kleine vuur korf vindt u in ons ruime assortiment. U heeft al een korf voor enkele tientjes, maar u kunt natuurlijk ook voor design gaan. Let ook altijd op onze leuke sale aanbiedingen voor extra aantrekkelijk geprijsde vuurkorven bij Tuinhaardxxl.nl. Vuurfkorf kopen? Bij ons vindt u altijd een passende vuurkorf.