RVS tuinhaard

Duurzame RVS tuinhaarden

Ben je op zoek naar een tuinhaard die je het gehele jaar door buiten kunt laten staan? Dan is een tuinhaard RVS waarschijnlijk waar je naar op zoek bent! Een RVS tuinkachel is zowel stoer als elegant, en staat vaak fantastisch in een strak vormgegeven tuin. Een RVS tuinhaard zorgt ervoor dat je ook tijdens de koude dagen kan blijven genieten van de tuin.

Toont alle 7 resultaten

Binnen enkele dagen in huis

Oorspronkelijke prijs was: € 644,95.Huidige prijs is: € 599,00.

Binnen enkele dagen in huis

Oorspronkelijke prijs was: € 646,95.Huidige prijs is: € 599,00.

Binnen enkele dagen in huis

Oorspronkelijke prijs was: € 659,00.Huidige prijs is: € 544,00.

Binnen enkele dagen in huis

Oorspronkelijke prijs was: € 499,95.Huidige prijs is: € 489,00.

Binnen enkele dagen in huis

Oorspronkelijke prijs was: € 899,00.Huidige prijs is: € 669,00.

Binnen enkele dagen in huis

Oorspronkelijke prijs was: € 849,00.Huidige prijs is: € 769,00.

Binnen enkele dagen in huis

Oorspronkelijke prijs was: € 498,95.Huidige prijs is: € 489,00.

RVS tuinkachel / tuinhaard (Roestvrij staal)

Een RVS buitenhaard is natuurlijk gemaakt van roestvrij, of roestvast, staal. Dit is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse legeringen van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Van chroom en koolstof moet minimaal een bepaald percentage aanwezig zijn, om te mogen spreken van roestvrij of roestvast staal.

Hoewel roestvrij en roestvast in feite hetzelfde zijn, wordt er vaker gebruik gemaakt van de term roestvrij. Echter is dit niet helemaal correct, omdat een tuinhaard van normaal staal in principe ook 'roestvrij' is. Daarnaast kan ook RVS onder bepaalde omstandigheden wel roestvorming krijgen. De reden waarom roest op RVS minder snel plaats vind, is door de oxidehuid van het materiaal. Hierdoor zal er geen roestvorming plaatsvinden, of in ieder geval erg vertragen. Om te voorkomen dat andere materialen die verwerkt zijn in een RVS buitenkachel, wordt geadviseerd om het materiaal te beitsen.

Belangrijk met betrekking tot een tuinhaard RVS, is dat het erg gevoelig is voor chloor. Zet een RVS tuinkachel dus niet te dicht bij een zwembad. Chloor reageert zeer sterk wanneer het in aanraking komt met roestvrij staal, en kan voor ernstige corrosie zorgen. Ook drinkwater bevat een kleine hoeveelheid chloorresten, dus let ook met drinkwater goed op.

Uitstraling: Zwart vs Zilver

Bij een RVS tuinhaard denk je al snel aan de glimmende, zilveren variant. Hoewel je deze ook zeker in ons assortiment terug vindt, Is RVS ook verkrijgbaar in het zwart. Ze worden in dat geval behandeld met een zwarte coating, van twee lagen dik. Deze coating is te onderhouden met behulp van een zwarte kachelspray. Toch is ook een zilveren RVS buitenhaard steeds meer in trek. In de strakke, moderne tuin met industriële accenten komt een RVS buitenkachel uitstekend tot zijn recht.

Accessoires voor een tuinhaard RVS

Wil je de kachelpijp van je RVS tuinhaard verlengen? Dit kan met behulp van een verlengstuk en/of bocht, ook beschikbaar in het juiste materiaal. Door de pijp te verlengen kun je ervoor zorgen dat de rook op de gewenste hoogte de tuin verlaat. Meestal adviseren we om eerst de tuinhaard op de plek te zetten en te gebruiken, dan voorkom je dat je verlengstukken besteld die later toch overbodig blijken te zijn. Met wat voorzichtigheid is het mogelijk om de tuinhaard te verplaatsen, wanneer je bijvoorbeeld een andere plek in de tuin uitkiest om te gaan zitten. Dan is het makkelijker om zonder verlenging te werken.

Heb je hulp of advies nodig bij het uitzoeken van een mooie RVS tuinkachel? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice. We helpen je graag op weg!