8.1 op basis van 832 beoordelingen! | Vragen? Bel ons 085 - 760 60 54

Winkelen per

Tuinkachel / terraskachel

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Bekijk onzeTOP 10best verkocht

Artikelen 1 tot 30 van 34 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 30 van 34 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Tuinkachel / terraskachel: Maak een gezellig terras met een grote gietijzeren tuinkachel

Uw terras inrichten kan een leuke bezigheid zijn. Een mooie loungeset voor het hele gezin of om gezellig met vrienden te zitten. Gezellige plantenbakken waar u het hele jaar door plantjes in kunt zetten. Misschien wel mooie verlichting om ook ’s avonds lekker buiten te kunnen zijn tijdens warme zomeravonden. Maar als u een groter deel van het jaar wilt genieten van uw terras, dan ontbreekt er nog iets, namelijk een terraskachel. Met deze kachel kunt u het op uw terras ook gezellig en knus maken als het weer niet helemaal wil meewerken. Heeft u een tuinfeestje gepland? Met een stijlvolle kachel is de kans een stuk groter dat het kan doorgaan.

Een gietijzeren tuinkachel of terraskachel verrijkt ieder terras

Met een tuin kachel kunt u van uw terras iets moois maken. En dankzij de warmte van deze kachel kunt u een groter deel van het jaar gebruik maken van uw terras. Vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst kunt u heerlijk buiten zitten, ook als de temperaturen niet helemaal optimaal zijn. Ook buiten eten wordt een feestje, want sommige van onze kachels kunnen worden voorzien van een barbecuerooster. Zo heeft u niet alleen heerlijke warmte, maar kunt u ook nog eens lekkere hapjes bereiden om samen van te genieten. Een derde pluspunt van de kachels voor in de tuin van Tuinhaardxxl.nl is dat al onze kachels zeer stijlvol en mooi zijn uitgevoerd. Uw kachel is dus niet alleen functioneel, maar ook nog eens een pronkstuk in uw tuin of op uw terras.

Verschillende soorten tuin kachels / terras kachels

In onze webwinkel vindt u verschillende soorten. De meeste verkochte tuin kachel is gemaakt van cortenstaal. Dit materiaal bevat naast staal ook koper. Koper zorgt ervoor als het gaat oxideren dat er een soort beschermende laag ontstaat waardoor het vrijwel onmogelijk is dat uw tuinhaard doorroest. U kunt ook kiezen voor een kachel van roestvrij staal. Deze wordt bewerkt met een laag beschermende lak. Deze lak is bestand tegen hoge temperaturen, want als de kachel brandt wordt deze natuurlijk erg warm. Gewone lak kan hier niet tegen en zou gaan barsten en bladderen. De speciale coatinglak is alleen in zwart verkrijgbaar, daarom is dit de kleur van onze RVS kachels. In een aantal modellen is ruimte uitgespaard voor het bewaren van hout. Zo hoeft u niet steeds naar uw houtvoorraad te lopen als er een nieuw blok op het vuur moet worden gelegd.

De juiste plaats voor uw tuinkachel gietijzer

Wanneer u uw kachel plaatst is het handig om op een paar dingen te letten. Een tuin kachel is overigens niet zwaar en kan indien nodig gemakkelijk worden verplaatst. Zet uw kachel zo neer dat u het vuur in de kachel altijd goed in de gaten kunt houden. Zorg dat er veilig langs de kachel kan worden gelopen zonder dat er vonken op kleding kunnen spatten. Houd dus voldoende ruimte om te lopen rond de kachel. Plaats de kachel op een stabiele ondergrond zodat deze stevig en recht staat. De kachel mag tijdens het branden uiteraard absoluut niet omvallen. Als de ondergrond niet egaal is kunt u met een stukje karton of iets dergelijks voorkomen dat de kachel wiebelt. Zet deze bij voorkeur niet onder een terrasoverkapping of een uitgerold zonnescherm. Zet de kachel zo neer dat de rook vrij weg kan waaien. Zo voorkomt u dat u of uw huisgenoten of gasten giftige rook inademen.

Waarom er op steeds meer terrassen een tuin kachel staat

Kachels voor in de tuin worden steeds populairder. Was het tot enkele jaren geleden een uitzondering als er een kachel op het terras of in de tuin stond, nu kiezen steeds meer mensen voor deze optie. En niet voor niets. De kachels van Tuinhaardxxl.nl zijn mooi en stijlvol en misstaan daarom zeker niet in uw tuin. En dankzij het licht en de warmte die een gietijzeren tuinkachel afgeeft kunt u veel langer van  heerlijke avonden buiten genieten. Als de zon allang onder is gegaan is het op uw terras nog heerlijk warm. Als de temperatuur het laat afweten op de dag dat u uw tuinfeestje had gepland kunt u er met behulp van uw kachel voor zorgen dat het gewoon door kan gaan. De gasten hoeven niet met dikke jassen aan op het terras te zitten, want het zal er heerlijk warm zijn.

Let op uw veiligheid als u de terraskachel gietijzer gebruikt

Omdat in een tuin kachel een open vuur brandt is het altijd verstandig om op uw veiligheid te letten en die van uw huisgenoten. Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren uit de buurt van de vlammen blijven. Zet altijd een emmer water of zand gereed. Mocht er iets misgaan met de kachel dan kunt u een beginnende brand snel blussen. Zet de kachel zodanig neer dat de kans op een ongeluk zo klein mogelijk is. Zet een kachel in ieder geval nooit op een verhoging. Hij staat dan minder stabiel en de kans op omvallen is een stuk groter. Plat op de grond is de beste optie. Laat kinderen zeker niet met het vuur spelen, het opstoken van het vuur en het bijleggen van blokken hout is echt werk voor volwassenen.

Wat kan ik stoken in een grote gietijzeren tuinkachel?

U kunt in een tuin kachel in principe van alles stoken, maar het is aan te raden om het bij hout te laten. Alle soorten hout zijn in principe geschikt. Gebruik wel ongeverfd hout. Verf gaat namelijk enorm spatten als u het hout verbrandt. Zorg er bovendien voor dat het hout goed gedroogd is. Bij sommige houtsoorten duurt dit maanden of langer. Veel mensen die regelmatig hun tuin kachel aan hebben, hebben daarom een houtvoorraad die ze buiten laten drogen in een speciale opslag waar het hout beschut ligt tegen wind en regen. Hoe harder de houtsoort, hoe langer een blok erover doet om te verbranden. Gebruik bij het aansteken van de kachel uitsluitend aanmaakblokjes en zeker geen brandbare vloeistoffen zoals spiritus. Hiermee loopt u het enorm grote risico dat er een flinke steekvlam ontstaat. Deze kan brand veroorzaken maar u loopt bovenal het risico op flinke brandwonden. Let bij het aansteken van de kachel sowieso altijd op uw veiligheid en loop niet weg bij de kachel tot u zeker weet dat het vuur goed brandt.

Tuinhaard gietijzer aanbieding: maak uw keuze uit vele stijlvolle modellen

Wanneer u op zoek bent naar een mooie houtkachel dan kunt u bij Tuinhaardxxl.nl uw keuze maken uit vele stijlvolle modellen. Bij alle tuin kachels in ons assortiment staat vermeld van welk materiaal ze zijn gemaakt en wat de afmetingen zijn. Zo kunt u gemakkelijk uw keuze maken. Als u op zoek bent naar een kachel die ook als barbecue kan worden gebruikt dan staat ook dit bij het desbetreffende model vermeld. Heeft u vragen of vindt u de keuze lastig? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen voor advies.