8.1 op basis van 832 beoordelingen! | Vragen? Bel ons 085 - 760 60 54

Winkelen per

Buitenhaard

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Bekijk onzeTOP 10best verkocht

Artikelen 1 tot 30 van 67 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
3

Artikelen 1 tot 30 van 67 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
3

Geniet volop van uw tuin met een stijlvolle buitenhaard

Wanneer u een huis met een tuin of terras heeft dan wilt u daar natuurlijk volop van genieten. En dat kan prima met een mooie tuinhaard van Tuinhaardxxl.nl. Door de tuinhaard aan te steken kunt u ook buiten zitten als de temperatuur nog niet optimaal is en zo uw terrasseizoen verlengen. Het is ook ideaal om ’s avonds langer buiten te kunnen zitten als de zon al enkele uren onder is gegaan. Uiteraard voor de zomermaanden zal het niet nodig zijn, maar als het nog geen hoogzomer is koelt het ’s avonds vaak flink af en dan is het wel zo prettig als u uw terras of de tuin lekker warm kunt houden.

Van een buitenhaard op gas tot en met een buitenhaard BBQ

Of u nu op zoek bent naar een luxe buitenhaard als kerstkado voor oud en nieuw, of een verjaardagscadeau voor een goede vriend. De buiten haard is in verschillende modellen verkrijgbaar en daardoor op vrijwel ieder terras te plaatsen. Ook als u niet zo heel veel ruimte heeft is er altijd wel een hoekje voor een stijlvolle tuinhaard. U kunt kiezen uit een tuinhaard met of zonder houtopslag. Dat laatste is handig omdat u dan direct extra hout bij de hand heeft om het vuur niet te laten doven als de voorraad in de buiten haard bijna op is. U kunt gemakkelijk een nieuw houtblok pakken en dit op het vuur leggen zodat het lekker blijft branden. Soms heeft de buiten haard een deur, waardoor er veilig gebruik van kan worden gemaakt, ook als er kleine kinderen op het terras rondlopen. Maar bij veel modellen is dit niet het geval. Wist u dat alle modellen af te halen zijn?

Veilig genieten van uw tuinhaard

Wanneer u gebruik maakt van een tuinhaard is het belangrijk om een aantal veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zo voorkomt u ongelukken. Zeker als u huisdieren of jonge kinderen hebt die op het terras komen is het belangrijk om op te letten dat zij geen brandwonden oplopen. Omdat de buiten haard open is, kunnen er vonken van het vuur spatten en een jong kind of dier kan onverhoopt in de vlammen grijpen. Zet daarom de buiten haard zodanig neer dat u er altijd goed zicht op heeft. Zorg ook voor een goede ontluchting. Heeft u een overdekt terras, zet de haard er dan net buiten zodat de rook goed weg kan. Anders loopt u het risico dat er op het terras te veel rook ontstaat wat vergiftigingsverschijnselen kan geven.

Kies een mooie en duurzame buitenopenhaard

Bij Tuinhaardxxl.nl heeft u de keuze uit veel verschillende modellen stijvolle buitenhaarden of stijlvolle houtkachels. U kunt dus de buiten haard kiezen die bij u past en die een mooi geheel vormt met uw terras of tuin. De haard is gemaakt van duurzaam materiaal waardoor roestvorming zoveel mogelijk wordt tegengegaan. In sommige gevallen is het nodig om uw buiten haard eens in de zoveel tijd te behandelen om roestvorming te voorkomen. Dit klusje is op zich snel gebeurd en u zorgt er op deze manier voor dat uw buiten haard vele jaren langer mee gaat. Wat is een buitenhaard cortenstaal? Een buitenhaard cortenstaal is een speciaal soort metaal waar waar koper aan toegevoegd is. Hierdoor kan de buiten haard nooit helemaal doorroesten. Wanneer cortenstaal gaat roesten wordt er juist een soort afsluitende laag gecreëerd die doorroesten tegengaat. Daarom kiezen veel van onze klanten voor een haard die gemaakt is van dit materiaal.

Zo zorgt u dat uw tuinhaard langer meegaat

Wilt u vele jaren plezier hebben van uw buiten haard? Dan zijn er een paar simpele maatregelen die u kunt nemen. Wanneer u in de wintermaanden de haard niet gebruikt is het aan te raden om hem in de schuur of garage te zetten. Ook scheelt het al veel wanneer u de haard bij langer niet gebruiken onder een afdak zet, zodat hij niet bij iedere bui nat regent of onder de sneeuw komt. Wanneer u tijdens het seizoen de haard langere tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld wanneer u met vakantie gaat, kunt u uw buiten haard beschermen met behulp van een los verkrijgbare beschermhoes. Deze zorgt er ook voor dat uw houtvoorraad, die u in sommige haarden kunt bewaren, goed droog blijft. Hout dat nat is brandt immers niet of heel slecht.

Een buiten haard met hittebestendige coating

Veel van onze buiten haarden zijn  gemakt van cortenstaal. Maar wanneer u daar de voorkeur aan geeft kunt u ook kiezen voor een haard van roestvrij staal. Deze haarden zijn iets minder duurzaam maar wel zeer stijlvol. Om het staal te beschermen tegen invloeden van buiten wordt hier een laklaag op aangebracht. Dit gebeurt met speciale verf. Gewone verf is namelijk niet bestand tegen de hoge temperaturen van een brandende buiten haard. De speciale hittebestendige coating die op een haard van RVS kan worden aangebracht is dit wel. Deze coating is alleen in de kleur zwart verkrijgbaar. Onze RVS haarden zijn dan ook allemaal in het zwart uitgevoerd.

Maak van uw stijlvolle buitenhaard / buitenhaard bbq

Wanneer u tijdens een gezellige avond op het terras met de buiten haard aan iets wilt eten, dan kunt u in het vuur kastanjes poffen of broodjes bakken. Maar er is meer mogelijk. Want een deel van de buiten haarden in het assortiment van Tuinhaardxxl.nl beschikt over een barbecuerooster. Hiermee kunt u dus terwijl de haard lekker brandt en warmte en licht verspreidt, ook nog eens lekkere hapjes klaarmaken. En als u wilt barbecueën hoeft u dus niet én een buiten haard én de barbecue aan te steken. Twee is wellicht wat veel van het goede qua warmte en om in de gaten te houden. Dit is vooral ideaal als er kinderen op het terras lopen of uw huisdieren. Eén warmtebron is dan prima te doen om erop te letten dat er geen ongelukken gebeuren.

Voorkom ongelukken met een buiten openhaard

Wanneer u een haard gebruikt bestaat er natuurlijk altijd het risico van brand. Onze haarden zijn veilig, maar een ongeluk is niet geheel uit te sluiten. Daarom is het altijd verstandig om, als u de haard gebruikt, een emmer water of een emmer zand bij de hand te hebben. Hiermee kunt u een eventuele beginnende brand dan eenvoudig blussen voordat het uit de hand loopt. Zeker als u de buiten haard als barbecue gebruikt is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Maak de haard altijd aan met aanmaakblokjes en gebruik nooit brandbare vloeistoffen. Deze kunnen een enorme steekvlam veroorzaken, met ernstige verwondingen voor omstanders tot gevolg.