De mooiste bio ethanol haarden, te vinden bij Tuinhaardxxl

Met een bio ethanol sfeerhaard in onze webshop sta je garant van een moderne open haard, van hoge kwaliteit. De haarden op deze pagina hebben ieder een unieke vormgeving en modern design. Het aanschaffen van een sfeerhaard is zo gedaan, met een ruim assortiment zit er ongetwijfeld een geschikt artikel tussen voor jou!

Levertijd: 2-3 werkdagen
423,00

 • Hoogte:145 cm
 • Breedte:40 cm
 • Materiaal:Aluminium

Levertijd: 2-3 werkdagen
299,00

 • Hoogte:90 cm
 • Breedte:20 cm
 • Materiaal:Aluminium

Levertijd: 2-3 werkdagen
423,00

 • Hoogte:145 cm
 • Breedte:40 cm
 • Materiaal:Aluminium

Levertijd: 2-3 werkdagen
279,00

 • Hoogte:70 cm
 • Breedte:20 cm
 • Materiaal:Aluminium


De grote verschillen in bio-ethanol haarden

Bio-ethanol haarden zijn verkrijgbaar in allerlei modellen en uitvoeringen. Ieder in een eigen design en met unieke eigenschappen. Van hangende, inbouw tot bio ethanol haarden vrijstaand.

In onze webshop kun je eenvoudig zoeken naar de beste keuze voor jou. Neem gerust een kijkje binnen ons assortiment. Een bio-ethanol haard binnen is niet hoofdzakelijk bedoeld als warmtebron.

Toch stoot deze haard wel iets warmte uit. Dit is vaak afhankelijk van de grootte van de haard. De warmte van een grote variant sfeerhaard is vergelijkbaar met dat van een open haard op hout. De kleinere varianten leveren warmte, maar dit is niet vergelijkbaar met dat van een kachel of openhaard. De warmte is vaak afhankelijk van de bio ethanol brander waarin je de brandstof giet.

Wij bieden een ruime keuze tussen vrijstaande, inbouw en een bio ethanol haard hangend. Heb je na het zoeken toch enige vragen, neem gerust contact op en wij help je graag verder.

De bio-ethanol haarden zijn beschikbaar in veel verschillende soorten. In onze webshop kun je eenvoudig filteren op jouw ethanolhaard naar keuze. Dit maakt een haard op bio ethanol kopen wel zo makkelijk.

Ook te vinden op Tuinhaardxxl zijn bio ethanol tafelhaarden. Dit zijn kleine, verplaatsbare biohaard branders geschikt om te plaatsen op een tafel. Op zoek naar een tafelhaard op bio ethanol, bekijk hiervoor de 'Enjoyfires - haarden'.

Bio-ethanol, wat is het precies?

Tuinhaarden die branden op hout staan centraal in onze webshop. De haarden op deze pagina gebruiken daarentegen bioethanol als brandstof. Dit soort brandstof is een natuurproduct. Bioethanol is alcohol geproduceerd uit milieuvriendelijk en biologisch materiaal vaak gemaakt van riet- of bietsuiker.

Het voordeel van dit brandstof is dat de verbranding ‘schoon’ is. Er ontstaat geen rook, as, of roetvorming. Er ontstaat waterdamp en een kleine hoeveelheid kooldioxide. Een schoorsteen is daarom niet nodig.

Ook is de brandstof relatief goedkoop, zo kost een gemiddelde avond stoken +/- €1,50-. Wél is het belangrijk dat je let op de kwaliteit bio ethanol die je aanschaft, geschikt voor de haarden. 

Hoe gaat een haard op bio ethanol in zijn werking?

Een bio-ethanol haard brandt op bio-ethanol en heeft geen rookkanaal of schoorsteen. De werking van een sfeerhaard op bio-ethanol gaat als volgt.

Vul het reservoir met de brandstof, bio-ethanol en ontsteek dit. Bio-ethanol verdampt wanneer dit vrijkomt uit de keramische steen wat als branderbed dient. Deze keramische steen splitst het bio-ethanol van het vuur. 

Het verschil tussen elektrische haarden en bio ethanol open haarden ligt op een aantal vlakken. Elektrische haarden branden vaak zonder de toevoeging van warmte, bij een bio-ethanol is dit onmogelijk.

Je benodigt geen stopcontact en het levert echte en authentieke vlammen. Bovendien zijn er modellen van vrijstaande bio-ethanol haarden. Zo'n tafelhaard is ideaal te plaatsen op een tafel of dressoir in de buitenlucht.

Bio-ethanol inbouw haard

De bio ethanol haard voor inbouw in onze webshop zijn eenvoudig te filteren op inbouwmogelijkheid. Deze unieke soort haard maakt het interieur in een nieuwbouw of renovatie volledig af. Met een inbouwhaard heb je volledige vrijheid wat betreft de personalisatie. De keuze uit een frame, de inzet, de afmetingen en de stijl van de haard zijn volledig aanpasbaar.

Bio-ethanol wandhaard

Naast de populaire keuze om een haard in te bouwen kiezen veel mensen voor een bioethanol haard geïnstalleerd tegen een wand. Net als alle biohaarden verbruikt deze haard de natuurlijke brandstof bio-ethanol. Het voordeel van een wandhaard is dat dit model haard als hangende haard kan worden geïnstalleerd. Deze hangende bio ethanol haard neemt minimale ruimte in beslag en biedt een unieke toevoeging van ieder interieur.

Vaak ontstaat de vraag of een ethanolhaard ook ingebouwd kan worden in of op een veranda. Dit is zeker mogelijk, maar hierbij komt wel het een en ander kijken. Installeer de bio-ethanol inbouwhaard altijd in een dichte, overdekte ruimte.

Of je een losse brander benodigt, of een inbouwhaard hangt af van de persoonlijke wensen op interieurgebied. Wel is het belangrijk om bij een ruimte kleiner dan 20 m² goed te ventileren in verband met warmtevorming.

Onderhouden van een bio-ethanol haard

Zul je de haard moeten onderhouden en schoonmaken, het korte antwoord hierop is ja. Wanneer je lang van de haard wilt genieten is het verstandig om deze goed te onderhouden.

Wij adviseren je bij het schoonmaken van jouw haard de volgende stappen te doorlopen:

 • Houd het gebied rondom de brander schoon
 • Polijst de stalen plaat aan de buiten- en binnenkant van de brander met een hiervoor geschikt polijstmiddel.
 • Zorg dat de haard zowel aan de binnen- als buitenkant goed schoon is.
 • Veeg na het polijstproces de brander af met een vochtige doek.

Dit proces is gelukkig snel en eenvoudig uit te voeren. Het scheelt bij deze haarden dat het onderhoud aanzienlijk minder vaak moet gebeuren.

Er kunnen zwarte plekken ontstaan op de brander. Dit wordt veroorzaakt door de vlammen in de haard. Deze zwarte plekken zijn vlug met een natte doek weg te poetsen. 

Het schoonmaken is een snel proces, maar wel belangrijk om de levensduur te bevorderen. Zo heb je jarenlang optimaal genot van jouw haard.

De leukste sfeerhaard accessoires

Benut jouw bio-ethanol maximaal door gebruik te maken van enige handige/slimme accessoires. Lever een unieke sfeerbeleving door decoratieve stenen of sierhout in de haard te plaatsen.

In onze webshop bieden wij ruime keuze uit verschillende opties keramische sier houtblokken. Het bijvul-proces van een bio-ethanolhaard is ook veiliger en zeer eenvoudig. Daarnaast zijn er startersets voor nieuwe gebruikers.

Met een bio-ethanol haard sta je garant voor een moderne open haard, passend bij een modern interieur. Het is een stijlvolle en gezellige toevoeging aan jouw woonkamer, voor een relatief betaalbare prijs.

Het beperkt ongemakken wat je bij een open haard of kachel ervaart, zoals rook, as of roet. Je zult geen hout meer hoeven te stallen. Bovendien is het stoken met een sfeerhaard voordelig(er) dan stoken op hout. De geur van een biohaard is eenvoudig te beïnvloeden met handige accessoires. 

Op www.tuinhaardxxl.nl bieden wij een groot aanbod bio-ethanol haarden. Toch op zoek naar een haard of kachel die brandt op hout, neem dan een kijkje in de rest van onze webshop.

Voor 17:00u besteld vandaag, normaliter morgen in huis! Gratis verzending vanaf €50,-

De waardering van www.tuinhaardxxl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 381 reviews.