Informatie

Geniet het hele jaar door van uw tuin!

Zelfs in de winter buiten zitten!

De wintertijd is al een tijdje ingegaan, de dagen zijn korter en de avonden langer. Voor veel mensen betekent dit dat ze zich van buiten naar binnen verplaatsen dichtbij het haardvuur samen met een warme kop koffie of thee. Maar is dit wel echt nodig? Want zeg nou zelf, eigenlijk gaan we allemaal met tegenzin weer naar binnen.

Ga naar buiten!

Het probleem is vaak dat mensen denken dat je naast de lente en zomer niet meer gezellig in de tuin kunt gaan zitten. Het warme weer mist, tezamen met de vele gezellige barbecues en lekkere koele drankjes. Maar is dit wel echt een reden om de hele winter maar binnen te gaan zitten? Natuurlijk niet! Want met een vuurkorf, vuurschaal of tuinhaard creëert u die warmte die u mist tijdens dit koude seizoen! Natuurlijk is de warmte niet het enige voordeel die tuinhaarden, vuurschalen en vuurkorven met zich meebrengen. Het knisperende haard hout gecombineerd met de sfeervolle gloed die het vuur met zich meebrengt. Creëert een aangename sfeer waarbij u ‘s avonds nog gerust een drankje kunt nuttigen. Kortom, redenen genoeg om het hele jaar door te gaan genieten van uw tuin.

Materiaalsoorten

Nu u weet dat u het hele jaar gezelligheid in de tuin heeft door het gebruik van een tuinhaard, vuurkorf of vuurschaal, bent u waarschijnlijk wel nieuwsgierig naar een aantal modellen van de verschillende tuin verwarmers. Wij hebben namelijk een totaalassortiment aan verschillende soorten tuinhaarden, vuurschalen en vuurkorven voor je samengesteld, vervaardigd uit verschillende soorten materiaal. Om u wat meer duidelijkheid te geven over de verschillende soorten materialen, worden deze hieronder kort toegelicht.

Gietijzer

Een tuinhaard van gietijzer brengt vaak een klassieke uitstraling met zich mee. Een van de grootste nadelen aan een tuinhaard geheel vervaardigd uit gietijzer, is de roestvorming waar deze vatbaar voor is na enkele regenbuien. Een tuinhaard van gietijzer is vaak erg zwaar, wat weer als voordeel heeft dat deze stabiel op zijn plaats blijft staan. Door veelvuldig gebruik kan de zwarte verf afbladderen als gevolg van de hitte.

Roestvast staal

Roestvast staal staat vaak voor een moderne uitstraling. Toch heeft ook deze tuinhaard nadelen. De zwarte verf over het staal kan afbladderen door de hitte die veelvuldig gebruik met zich meebrengt. De voordelen zijn echter wel dat deze tuinhaarden, vuurkorven en vuurschalen tegen meerdere regenbuien kunnen zonder dat er roest ontwikkeling plaatsvindt. Een ander voordeel van roestvast staal is dat deze licht in gewicht zijn.

Corten staal

Tuinhaarden vervaardigd uit Corten staal zijn voorzien van een roestkleur die een avontuurlijk uiterlijk met zich meebrengt. De tuinhaarden zijn relatief licht in gewicht en kunnen ook goed tegen regenbuien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *