Informatie

Welke tuinhaard accessoires zijn er?

Accessoires een tuinhaard

Bij de aanschaf van een tuinhaard wordt er niet altijd gedacht aan eventuele extra benodigdheden die misschien wel erg handig kunnen zijn. Hoog tijd dat er dus een beetje aandacht aan wordt besteed! In dit blogitem gaan we u wat vertellen over verschillende accessoires die een toegevoegde waarde kunnen bieden in uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van uw tuinhaard!

Tuinhaard accessoires

Er zijn verschillende soorten accessoires voor uw tuinhaard, vuurkorf of vuurschaal verkrijgbaar die zeer handig zijn om bij de hand te hebben als u eenmaal een vuurtje wilt gaan stoken. Hieronder vatten we voor u samen welke artikelen goed in combinatie gaan met uw tuinhaard, vuurkorf of vuurschaal.

De vonkenvanger

Een belangrijk onderdeel van een vuurschaal of vuurkorf kan een vonkenvanger zijn. Niet alleen is dit een handig artikel in gebruik, ook voor uw eigen veiligheid is dit artikel aan te raden. Door deze vonkenvanger worden namelijk vele opstijgende vonken opgevangen.

De houtopslag toren

Een handig hulpmiddel om al uw brandhout in op te bergen is de Esschert houtblokhouder. Zo kunt u het brandhout eenvoudig in de toren stapelen waardoor het hout tevens makkelijk te verplaatsen is. Handig voor als u een onverwachte regenbui krijgt, dan is niet direct het hele hout doorweekt.

De tuinhaard-gereedschapset

Een handige gereedschap die vaak verkrijgbaar is met verschillende houders. Zo heb je een hangende variant, maar ook zijn er tuinhaard gereedschapsets met een staande houder. Sommige sets hebben zelfs een houtblokhouder. De meeste tuinhaard-gereedschapsets bestaan uit 3 delen, welke vaak een pook, borstel en een schep. De pook is bedoeld om het haardvuur mee aan te wakkeren als het vuur langzamerhand afneemt. De borstel en schep zijn bedoeld om as en overige resten uit de tuinhaard, vuurkorf of tuinhaard te verwijderen. Bij 4-delige tuinhaard-gereedschapsets is vaak een tang toegevoegd zodat gloeiende stukken brandhout aangepakt kunnen worden.

De bodemplaat

De bodemplaat geldt vooral voor een vuurkorf. Deze zorgt er niet alleen voor dat de vuurkorf een vlakke ondergrond krijgt. Maar vangt ook veel stukken as en andere restanten die tijdens de verbranding uit de vuurkorf vallen, zodat dit daarna makkelijk op te ruimen is.

Het Barbecue rooster

Deze leuke toevoeging gaat eigenlijk vooral op voor een tuinhaard of vuurschaal. Dit rooster is namelijk lastig te bevestigen in of op een vuurkorf. Door dit rooster is een vuurschaal of tuinhaard eenvoudig en snel om te toveren in een barbecue!

De top 10 accessoires van Tuinhaardxxl.nl, uitgezocht voor uw gemak!

[block id=”top-block-accessoires-blog”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *