Vuurschaal 100 cm en groter

100cm vuurschalen geschikt voor bijna elke tuin

Tijdens de lange avonden van de zomermaanden is het heerlijk om de gehele avond in de tuin te spenderen. Een vuurschaal brengt heerlijke warmte naar jouw tuin. Door de open vormgeving van de schalen heb je een prachtig zicht op de vlammenzee. Bovendien zijn vuurschalen te combineren met diverse accessoires om het gebruik uit te breiden.

Toont alle 7 resultaten

Binnen enkele dagen in huis

 2.847,00 3.447,00

Binnen enkele dagen in huis

 2.995,00 3.555,00

Uitverkocht

Oorspronkelijke prijs was: € 399,95.Huidige prijs is: € 299,00.

Uitverkocht

Oorspronkelijke prijs was: € 324,95.Huidige prijs is: € 224,00.

Uitverkocht

Oorspronkelijke prijs was: € 179,95.Huidige prijs is: € 149,00.

Uitverkocht

Oorspronkelijke prijs was: € 319,95.Huidige prijs is: € 279,00.

100cm vuurschalen in verschillende soorten en maten

De schalen zijn ingedeeld op verschillende soorten en maten. Op deze pagina zijn alle vuurschalen van 100 centimeter weergegeven.

De standaard maten van vuurschalen variëren van ø 60 cm, ø 80 cm, ø 100 cm, ø 120 cm en groter. Het gebruik van een vuurschaal spreekt voor zich. Na gebruik is het aan te raden de schaal schoon te vegen en op te bergen.

Een aantal vuurschalen zijn voorzien van handgrepen aan de buitenzijde van de schaal. Deze grepen worden met de vuurschaal warm. Zorg ervoor de schaal volledig af te laten koelen voordat je deze wilt verplaatsen of schoonmaken.

Zowel warmte als sfeer komt van een vuurschaal. Zo hebben vrijwel alle schalen een lage rand waar het vuur en hout goed te zien is. Een vuurschaal staat gegarandeerd voor veel sfeervolle zomeravonden.

Heerlijke warmte en sfeer komen van een vuurschaal vandaan. Vul een schaal met houtblokken en geniet avondenlang van een knapperend haardvuur. Door de lange levensduur zul je gegarandeerd jarenlang plezier halen uit een vuurschaal.

Schalen met een diameter van 100 cm

Wij bieden een ruime keuze aan vuurschalen. De verschillende maten zijn overzichtelijk bij elkaar gezet. Een ø 100 centimeter voor een vuurschaal is een groter model van schalen.

De modellen vuurschaal met een diameter van 100 centimeter zijn uiteraard een stukje zwaarder dan de voorgaande schalen. Met een gewicht vanaf 17 kilo zal het verplaatsen met enige moeite kosten. Zorg dat je de schaal op de juiste plek neerzet voordat je van plan bent deze aan te steken.

Een diameter van 100 centimeter biedt genoeg ruimte om grote houtblokken te plaatsen. Wij adviseren uitsluitend gedroogd hout te gebruiken in een vuurschaal. Dit hout beperkt de afvoer van schadelijk rook van de brandstof.

De schalen hebben een uitstekende kwaliteit. Een echte toevoeging van jouw tuin of terras.

Vuurschalen zijn er in allerlei soorten en maten. Alle ø 100 cm schalen zijn al gesorteerd op deze pagina. Tevens is er keuze uit de vorm, functie en materiaal.

Zo hebben wij vuurschalen in vierkante vorm, hangende, inclusief houtopslag, en vuurschalen op een verhoging.

Een hangende vuurschaal maak je door twee losse artikelen te combineren. Een losse driepoot samen met een vuurschaal kun je combineren om een unieke combinatie te maken. Een vuurschaal met driepoot waar je vervolgens een Dutch Oven aan kunt bevestigen.

Hoewel een vuurschaal een eenvoudig robuust product is zijn er enige variaties tussen de modellen. Enkele modellen zijn voorzien van handgrepen aan de schaal.

Deze handgrepen maken het verplaatsen van een schaal gemakkelijk, zeker bij de zwaardere modellen. Zorg dat de schaal en het hout tijdig na gebruik laat staan tot deze zijn afgekoeld. De handgrepen zullen ook op hoge temperatuur komen. Raak deze niet aan tijdens het gebruik van de schaal.

Het materiaal van een vuurschaal is een belangrijk aspect voor een schaal. De schalen met een diameter van 100 centimeter zijn in drie materialen beschikbaar: Metaal, cortenstaal en regulier staal.

Cortenstaal vuurschaal, bestaand uit ijzer met een toevoeging van koper, fosfor, silicium nikkel en chroom. Corten staal heeft een unieke uitstraling kenmerkend aan de roestkleur. Bij schalen van cortenstaal is geen sprake van verkleuring. In tegendeel, cortenstaal verstevigd zichzelf in het geval van oxidatie.

Een schaal van stevig staal heeft een tijdloos design. Bij gebruik van een artikel gemaakt van staal onder invloed van vuur, weer en tijd zal deze schaal gaan roesten. Dit creëert een prachtige patina op de vuurschaal.

Mocht je geen fan zijn van de roest of patinakleur dan zul je de schalen moeten onderhouden en binnen stallen na gebruik. Roestplekken zijn bovendien te behandelen met speciale hitte bestendige verf.

Enige modellen zijn voorzien van een stabiel onderstel gelast aan de onderzijde van het model. Ongeacht de onderzijde, ze staan laag en stabiel aan de grond, wel zo veilig. Zo zorgt deze geweldige vuurschalen voor een lange levensduur.

Op de desbetreffende artikel pagina's is eenvoudig te lezen wat het onderhoud betreft per product.

Aanvullende accessoires

Je kunt eenvoudig de functionaliteit van een schaal uitbreiden met simpele producten. Tuinhaardxxl.nl biedt een ruimte keuze in kleine accessoires van vuurpoken, smeedijzeren vork of een bbq rooster.

Verbreed de functionaliteit van de schaal met onder andere een grillrooster, vonkenvanger of opslagtoren. Door kleine accessoires te gebruiken is het onderhoud en gebruik te verbeteren. Ook is de BBQ gereedschapset is hiervoor een passend product om jezelf helemaal klaar te maken om de schaal te gebruiken om te koken.

Kokkerellen in de tuin

Enkele modellen vuurschaal zijn geschikt om te combineren met een barbecue rooster of grill rooster. Zo tover je een vuurschaal schaal in jouw tuin eenvoudig om tot barbecue.

Modellen van Esschert, en BonFeu vuurschalen van 100 centimeter zijn populaire artikelen aangeboden op onze website. De Esschert Design schalen hebben een doordacht ontwerp en lange levensduur. Geschikt voor iedere tuin.

Zoek je de luxe van grill in de tuin, Ofyr is een functionele grill met oneindige mogelijkheden. Ofyr Classic is een allesomvattend product uit het assortiment.

BonFeu staat bekend om hun mooie designs en hoogwaardige kwaliteit. De modellen van BonFeu zijn te herkennen door het uitgesneden logo van BonFeu op de vuurschaal. BonFeu vuurschalen zijn vervaardigd uit Cortenstaal, kenmerkend aan het roestkleurige design. Ben je op zoek naar een model van cortenstaal, de Bonfeu artikelen zijn wellicht geschikt voor jou.

Wat tegenwoordig erg in trek is, zijn de vuurschalen van Moodz. Zoals de Moodz vuurschaal 100 cm van cortenstaal. Een Moodz brengt de gezelligheid bij jouw in de tuin.

Moodz vuurschalen zijn van goede kwaliteit en een echte blikvangers. De Moodz vuurschaal feet & handle is één van de hardlopers van dit moment.

Beschikbaar in verschillende maten. De Moodz vuurschalen zijn gemaakt van écht cortenstaal van maar liefst 3 mm dik.  Dit 3 mm dik cortenstaal zorgt voor een stevige vuurschaal.

Onderhoud van een vuurschaal

Bij schalen met een diameter van 100 centimeter is het opbergen na ieder gebruik niet altijd een optie. Zorg er dan voor dat je de schalen in ieder geval schoonmaakt en het as verwijdert na gebruik.

Schoonmaken na gebruik bevordert de levensduur en houdt jouw vuurschaal in de beste kwaliteit. Bovendien vermindert het de kans op slijtage en roest, hoewel dit nooit volledig te voorkomen is. Wil je roest geheel beperken, dan kun je de schaal een nieuwe hitte bestendige laklaag te geven door kachel spray te gebruiken.

De plaatsing van een vuurschaal

Vuurschalen van grote maten zijn beïnvloedbaar door omstandigheden. Door de grote opening van de schaal speelt wind een grote factor.

Plaats de schaal altijd uit de buurt van andere spullen in een open buitenruimte. Bovendien raden wij aan alleen gedroogd hout in de vuurschaal te gebruiken. Gedroogd hout voorkomt donkere rookvorming en schadelijke rook.

Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, gewoonlijk de volgende dag in huis. Hoe wij jouw veiligheid waarborgen lees je in de algemene voorwaarden. Met gratis verzending vanaf € 50,-.