Een elektrische haard, duurzaam & de nieuwste sfeertrend
Een elektrische haard is een soort elektrisch verwarmingsapparaat dat is ontworpen om de sfeer en het uiterlijk van een traditionele haard te imiteren. In plaats van hout te gebruiken als brandstof, wordt een deze aangedreven door elektriciteit. Dit maakt het een veel gemakkelijker en schoner alternatief voor een traditionele haard, omdat er geen as of rookvorming is en er geen installatiewerk nodig is.

Elektrische haarden zijn ook vaak goedkoper in aanschaf en onderhoud dan traditionele haarden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, en kunnen worden geïntegreerd in een muur, een tv-meubel of als een vrijstaand apparaat worden gebruikt.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Elektrische haard inbouw
Een elektrische haard inbouw is speciaal gemaakt om in een muur of kamerscheidingswand te worden geïntegreerd. Dit is perfect voor mensen die een permanente haard in hun huis willen zonder dat het veel ruimte inneemt. Een elektrische inbouwhaard is onderhoudsvrij en kan vaak zelf worden ingebouwd, omdat er geen kachelpijp hoeft te worden geïnstalleerd.

Vrijstaande elektrische haard
Een elektrische haard vrijstaand kan op elke gewenste plek in een kamer worden geplaatst. Dit is ideaal voor mensen die geen zin hebben om te wachten op een complete verbouwing. Deze haarden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, dus er is altijd wel een die bij je interieur past.

Een elektrische haard met schouw heeft een authentieke en sfeervolle schouw. Dit is de perfecte optie voor mensen die een realistische en gezellige haard willen.

Elektrische haard met tv-meubel in één
Een elektrische open haard tv-meubel is een haard die in een tv-meubel is geïntegreerd. Dit is handig voor mensen die graag een haard en tv-meubel in één willen. Deze haarden zijn meestal vrijstaand, dus ze kunnen op elke gewenste plek in de kamer worden geplaatst.

Kortom, er zijn veel verschillende soorten elektrische haarden, van inbouwhaarden tot haarden in tv-meubels. Welke het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en wat het beste bij jouw huis past.

Meest gestelde vragen over een elektrische haard
Elektrische haard waar op letten?
Als je van plan bent een elektrische haard te kopen, zijn hier een paar dingen om op te letten:

Grootte: zorg ervoor dat de haard die je koopt past in de ruimte waar je hem wilt gebruiken. Meet de beschikbare ruimte op en vergelijk dat met de afmetingen van de haard voordat je iets koopt.
Stijl: er zijn zoveel verschillende stijlen elektrische haarden, dus kies er een die bij je interieur past.
Efficiëntie: kijk naar de energie-efficiëntie van de haard voordat je iets koopt. Een haard met een hogere efficiëntie zal minder stroom gebruiken en op lange termijn geld besparen.
Bediening: sommige haarden hebben alleen een bedieningspaneel op het apparaat zelf, terwijl andere ook een afstandsbediening hebben. Kies een haard met de bediening die het beste bij je past.
Extra functies: sommige elektrische haarden hebben extra functies zoals timer-instellingen, verschillende vlam- en warmtestanden en een ingebouwd thermometer. Bedenk of deze functies voor jou nuttig zijn voordat je iets koopt.
Prijs: vergeet niet om de prijs van de haard te vergelijken voordat je iets koopt. Een elektrische haard is over het algemeen goedkope in aanschaf en onderhoud dan een houthaard, maar dat sommige opties duurder kunnen zijn door extra functies of een groter formaat.
Hoe werkt een elektrische haard?
Een elektrische haard werkt door elektriciteit te gebruiken om een verwarmingselement te laten gloeien. Dit verwarmingselement kan zijn gemaakt van koperdraad of kwarts, en produceert warmte wanneer het wordt aangesloten op een stroomvoorziening. Sommige elektrische haarden hebben ook een ventilator die de warmte van het verwarmingselement door de kamer blaast.

In sommige elektrische haarden wordt ook gebruik gemaakt van vloeistofdamp om een realistischer vlammenbeeld te creëren. Dit wordt gedaan door een vloeistof op te warmen totdat het verdampt en door middel van een projector naar boven wordt geprojecteerd, wat een vlammenbeeld creëert dat op echt vuur lijkt.

Elektrische haarden hebben meestal een afstandsbediening of een bedieningspaneel waarmee de gebruiker de temperatuur en het vlammenbeeld kan instellen. Sommige elektrische haarden hebben ook timer-instellingen en verschillende vlam- en warmtestanden.

In tegenstelling tot traditionele haarden is er geen rook of as bij een elektrische haard, omdat er geen brandstof wordt verbrand. Dit maakt het een veel schoner en gemakkelijker te onderhouden verwarmingoptie. Het enige onderhoud dat nodig is, is het regelmatig stofzuigen van het verwarmingselement en het eventueel vervangen van de vloeistof voor het vlammenbeeld (indien van toepassing).

Wat kost een elektrische haard aan stroom?
Het exacte bedrag en het verbruik van een elektrische haard, hangt af van verschillende factoren, waaronder:

De grootte van de haard: hoe groter de haard, hoe meer stroom het zal gebruiken.
De efficiëntie van de haard: sommige haarden zijn energiezuiniger dan andere, wat betekent dat ze minder stroom gebruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren.
Hoe vaak de haard wordt gebruikt: hoe vaker de haard wordt gebruikt, hoe meer stroom het zal gebruiken.
Hoe warm de haard is ingesteld: hoe warmer de haard is ingesteld, hoe meer stroom het zal gebruiken.
In het algemeen zal een elektrische haard ongeveer 10-15 cent per uur kosten om te gebruiken, afhankelijk van de bovenstaande factoren. Dit kan echter variëren, dus het is verstandig om de specifieke energie-efficiëntie van de haard te controleren voordat u een aankoop doet. Houd er ook rekening mee dat het gebruik van een elektrische haard niet alleen kosten met zich meebrengt voor stroom, maar ook voor eventuele vloeistofdamp en eventueel vervangbare filters.