Maak je tuin gezellig met een Qachel

Lekker buiten zitten in de zomer is een feestje voor veel mensen. Zodra het weer het toelaat wordt de tuinset afgesopt en buiten gezet voor hopelijk een lange warme zomer. Maar als het nog geen hoogzomer is dan is het ’s avonds vaak net iets te fris om lekker buiten te zitten. En om nu buiten te gaan zitten met een jas aan is ook niet echt wat u wilt waarschijnlijk. Een kachel voor buiten kan dan uitkomst bieden. Door de kachel aan te steken kunt u uw tuin of terras heerlijk verwarmen en kunnen u en uw gasten ook heerlijk buiten zitten als de temperatuur na zonsondergang snel daalt.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Een buitenkachel hout, gietijzeren buitenkachel, buitenkachel bbq of buitenkachel gas: veilig in gebruik

Misschien bent u huiverig voor het plaatsen van buitenkachels vanwege de mogelijke risico’s. Maar de buitenhaarden van Tuinhaardxxl.nl zijn veilig in gebruik, mits u zich uiteraard houdt aan de veiligheidsvoorschriften. Plaats de buitenhaard altijd op een stevige ondergrond waar hij stabiel staat. Leg eventueel iets als een stuk karton of een bierviltje onder de pootjes als het terras ongelijk is waardoor de haard kan wiebelen. U wilt er vast niet aan denken dat de haard brandend en al omvalt met alle gevolgen van dien. Verder is het belangrijk om de verbranding in de kachel voor buiten altijd goed in de gaten te houden en deze niet onbeheerd te laten branden. Als er kinderen of huisdieren op het terras lopen is het belangrijk om hen uit de buurt van het open vuur te houden.

Gebruik goed gedroogd hout voor uw houtkachel tuin

Een gietijzeren houtkachel buiten is in principe geen allesbrander. Natuurlijk kunt u ander materiaal dan hout in de kachel gooien, maar de kans bestaat dat dit leidt tot giftige rook en onaangename geuren. Tuinhaardxxl.nl adviseert daarom dringend om alleen hout in de kachel te verbranden. Laat het hout dat u wilt verbranden eerst goed drogen. Afhankelijk van de houtsoort is de droogtijd langer of korter. Sommige soorten hout, zoals bijvoorbeeld eikenhout, moet langer dan een jaar drogen voordat het geschikt is als hout voor uw kachel. Andere, minder harde soorten hout kunnen al na een kortere droogtijd gebruikt worden. Wanneer het hout nog niet voldoende gedroogd is gaat het bij het aansteken spatten en geeft veel vonken. Ook zal het hout sneller verbranden en moet u dus vaker hout op het vuur gooien om het aan te houden. Sommige van onze kachels voor buiten hebben een opbergruimte voor hout. Hier kunt u uw hout droog in opbergen. Veel mensen die regelmatig een buiten kachel of de open haard in huis stoken, hebben een speciale opslag voor het houtwaar het beschut ligt en goed kan drogen. Zeker als u een wat grotere voorraad hout heeft is dit een aanrader.

Hoe verleng ik de levensduur van mijn buitenkachel hout?

Een corten buitenkachel staat, zoals de naam al aangeeft, de meeste tijd buiten in weer en wind. Het materiaal waarvan de buitenhaard is gemaakt is hier in principe wel tegen bestand. Maar u kunt de levensduur van uw buitenhaard eenvoudig verlengen. Zo hebben wij degelijke beschermhoezen voor uw buitenhaard, die u kunt gebruiken als u de haard voorlangere tijd niet gebruikt. Ook is het raadzaam om de buitenhaard onder een afdak te zetten of in uw garage of schuur wanneer u deze langere tijd niet gebruikt. Veel eigenaren doen dit gedurende de wintermaanden, omdat men dan immers over het algemeen niet op het terras of in de tuin zit. Door zuinig met uw tuinhaard om te springen kunt u er veel langer plezier van hebben.

Een corten buitenkachel buitenkachel gas van degelijk materiaal

De buitenhaarden van Tuinhaardxxl.nl worden gemaakt van zeer degelijk materiaal. Het beste materiaal is het zogenaamde cortenstaal. Dit is staal waarin koper is verwerkt. Dit zorgt ervoor dat uw buitenhaard nog beter bestand is tegen de condities in de open lucht. In cortenstaal is koper verwerkt. Dit zorgt voor een extra beschermende laag als het gaat oxideren. Het materiaal wordt hierdoor als het ware “afgesloten” waardoor roest minder kans krijgt en doorroesten bijna onmogelijk is. Het cortenstaal moet wel jaarlijks worden onderhouden met een speciaal materiaal om het materiaal zo lang mogelijk in goede conditie te houden. Dit materiaal kunt u uiteraard ook bestellen bij Tuinhaardxxl.nl. Heeft u vragen over het juiste onderhoud van uw buitenhaard dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Een buitenhaard zorgt voor extra gezelligheid op het terras

Heeft u regelmatig gasten over de vloer? Of vindt u het gezellig om met uw gezin buiten te zijn? U kunt nu langer van het buitenleven genieten in uw tuin of op uw terras met een mooie buitenhaard van Tuinhaardxxl.nl. Dankzij de warmte van een stijlvolle buitenhaard kunt u al vroeg in het voorjaar heerlijk buiten zitten om van de lentezon te genieten of gezellig te lunchen. Tijdens de zomermaanden kan een buitenhaard zijn nut bewijzen als de temperatuur het in ons wisselvallige klimaat laat afweten. Ook als het wat minder warm is, kunt u dankzij uw buitenhaard heerlijk buiten zitten tot laat op de avond. Daarnaast geeft de tuinhaard ook licht, waardoor het niet nodig is om buitenverlichting aan te steken als u nog even van de late avond op uw terras wilt genieten. Dit voorkomt ook dat er onnodig insecten worden aangetrokken. Bij de warme buitenhaard zullen deze diertjes zeker uit de buurt blijven.

Ruime keuze in buitenkachel veranda

Bij Tuinhaardxxl.nl vindt u een ruime sortering buitenhaarden. Bij iedere buitenhaard staat vermeld wat de specifieke eigenschappen zijn en welke voordelen dit model heeft. Ook vindt u hier informatie over de afmetingen, zodat u vooraf goed kunt bepalen welke buitenhaard het beste past in uw tuin of op het terras. Heeft u een terrasoverkapping? Let u dan op de hoogte van de buitenkachel veranda of plaats hem indien mogelijk net buiten de overkapping. Dit voorkomt dat de rook van de brandende buitenhaard onnodig onder de overkapping blijft hangen. Dit kan gezondheidsklachten opleveren.

Direct uw favoriete buitenkachel online bestellen

Het grote voordeel van Tuinhaardxxl.nl is dat u uw favoriete buitenhaard direct online kunt bestellen. Vrijwel alle buitenhaarden zijn uit voorraad leverbaar. Daardoor kunnen wij een zeer korte levertijd garanderen. Bij iedere buitenhaard staat vermeld of deze op voorraad is en dus snel bij u thuis kan worden bezorgd. Heeft u advies nodig over de aanschaf van een buitenhaard, aarzelt u dan zeker niet om contact met ons op te nemen, wij adviseren u deskundig en doen dit graag.