8.1 op basis van 832 beoordelingen! | Vragen? Bel ons 085 - 760 60 54

Swipe to the left

Tuinhaard met deur

Door Jip van Bodegom 2 years ago 3374 keer bekeken Geen reacties

Tuinhaard met deur

Zoals u wel weet is een tuinhaard een veilig gebruiksvoorwerp. Mits er natuurlijk zorgvuldig mee wordt omgesprongen. Om verschillende redenen kunt u het prettig vinden om een tuinhaard aan te schaffen die is voorzien van een deur. Bijvoorbeeld omdat u kleine kinderen hebt of omdat zij regelmatig op bezoek komen. Maar ook voor huisdieren wilt u misschien voorzorgsmaatregelen nemen. Een glazen deur bijvoorbeeld vermindert de vuurvonken die van het vuur afspatten. Bovendien kan een glazen deur helpen met het regelen van de zuurstoftoevoer en hiermee dus de sterkte van het vuur. Veel tuinhaarden beschikken echter wel over een deur, maar deze zijn vaak niet van glas vervaardigd. De functie van een dergelijke deur is dan om geen geheel open vuur te hebben, maar deze gedeeltelijk af te sluiten. Ook deze deuren verminderen rondspattende vonken. Op onze webpagina vindt u enkele van deze tuinhaarden. Ze verschillen qua zowel ontwerp als qua afmeting van elkaar. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje.

Tuinhaard met deur pagodaBuitenhaard Pagoda

Deze tuinhaard is gemaakt van staal en heeft een vierkante vorm. Aan alle kanten is hij voorzien van een scherm dat rondspattende vonken tegenhoudt. Aan één kant kan deze handig geopend worden. U kunt zo gemakkelijk wat hout toevoegen of van positie veranderen. De as die tijdens de verbranding ontstaat, valt tijdens het branden via het rooster op de bodem naar beneden. Daar belandt het in een aslade. Deze tuinhaard is slechts 78 centimeter hoog en daardoor dus ook nog eens licht van gewicht. Dit houdt in dat u de tuinhaard gemakkelijk kunt verplaatsen, als u besluit om bijvoorbeeld in de andere hoek van de tuin neer te ploffen.

Meer informatie over de buitenhaard Pagoda?

Grote tuinhaard met deurTuinhaard Napels

Deze tuinhaard is genoemd naar de Italiaanse stad Napels die gelegen is aan de Vesuvius. De inwoners van Napels bevinden zich dus altijd rond een grote warmtebron. Alhoewel de tuinhaard gelukkig niet zo heet wordt als een vulkaan, kunt u zich er heerlijk mee warmen. Ondanks zijn kleine afmetingen brengt hij namelijk veel warmte voort. De tuinhaard is aan alle kanten afgesloten door middel van gaas. Hierdoor wordt voorkomen dat er stukken hout op de grond vallen en betekent dit dus ook dat u geen extra tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken van bijvoorbeeld de terrastegels. Via de deur aan de voorkant kunt u makkelijk bij het vuur komen.
Meer informatie over de tuinhaard Napels?

Hoge tuinhaard met deur

Behalve voor een kleine terrashaard met een deur kunt u ook kiezen voor een hoger model. Aan de voorzijde van het kegelvormige model is het deurtje geplaatst. Het vuur is alleen vanaf deze zijde zichtbaar. Dit betekent dus ook dat de tuinhaard heerlijk warm wordt. Het is hieromheen heerlijk ontspannen. De rook komt grotendeels door de lange pijp naar buiten. Een bijkomend voordeel daarvan is dat, wanneer u in uw stoel zit, de rook niet in uw gezicht terechtkomt. Deze verlaat de pijp immers op een hoger punt.

Tuinhaard VilaTuinhaard Vila

Behalve dat zijn naam lijkt op het woord villa, hebben de twee ook qua vorm overeenkomsten. De statige uitstraling en het vierkante ontwerp op vier poten kunnen doen denken aan een luxe woning. Ook deze tuinhaard is voorzien van een vonkenvanger rondom en aan één zijde te openen. De tuinhaard heeft een bescheiden afmeting maar is toch voldoende van omvang om een goede warmte te genereren. De deur bevindt zich ook op een handige hoogte, u hoeft niet te diep te bukken. Hierdoor kunt u gemakkelijk wat hout toevoegen of van plaats veranderen, indien gewenst.
Meer informatie over de tuinhaard Villa?

Tuinhaard partyParty tafel

Dit artikel is een statafel en een tuinhaard in één. Luxer bestaat dus eigenlijk niet! Met behulp van deze tuinhaard bezorgt u uzelf en vrienden, familie of buren een geslaagd avondje in uw achtertuin. Vooral wanneer u veel gasten verwacht is het fijn om bijvoorbeeld een verjaardag in de tuin te vieren, zolang het weer dit toestaat. Is het dus een tikkeltje aan de koude kant? Dan biedt deze tuinhaard met deur u de uitkomst. Het vuur is tijdens het branden logischerwijs niet zichtbaar. Aangezien u en uw gasten van deze tuinhaard ook als tafel gebruik maken, is de verbrandingsruimte afgesloten. U staat immers erg dichtbij de tuinhaard. Natuurlijk is de tuinhaard wel voorzien van een makkelijk te openen en te sluiten deur. Zo kunt u tijdens het borrelen door af en toe een blik werpen op het proces en indien nodig iets aan te passen.
Meer informatie over de Party tafel?

Posted in:
Delen op Social Media