Toont alle 5 resultaten

Aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes zijn kleine blokjes van droog hout of houtkrullen die bedoeld zijn om een vuur te starten. Aanmaakblokjes zijn handig om snel een vuur aan te steken, vooral als je geen ervaring hebt met het aansteken van vuur. 

Fire up aanmaakblokjes zijn speciaal ontwikkeld om snel en gemakkelijk een vuur te starten. Ze zijn gemaakt van houtkrullen en verrijkt met een brandstof. Hierdoor zijn ze snel en gemakkelijk aan te steken. 

Waardering 0 uit 5

 • Toepassing:Haardvuur
 • FSC ®:FSC 100%
 • Gewicht:0,45 kg

Direct leverbaar
5,49
Waardering 0 uit 5

 • Toepassing:Haardvuur
 • materiaal: 100% hernieuwbare grondstoffen
 • Gewicht:0.453 kg

Direct leverbaar
9,95
Waardering 0 uit 5

 • Toepassing:Haardvuur
 • FSC ®:FSC 100%
 • Gewicht:1 kg

Direct leverbaar
11,95
SALE

Aanmaakblokjes

Lange lucifers

Waardering 0 uit 5

 • Toepassing:Haardvuur
 • Lengte:28 cm

Direct leverbaar
2,95
Waardering 0 uit 5

 • Toepassing:Haardvuur
 • Brandduur:15 minuten
 • Gewicht:3 kg

Levertijd: 2-3 werkdagen
59,00

Wat zijn aanmaakblokjes?

Aanmaakblokjes zijn kleine blokjes van gedroogd hout of houtkrullen die gebruikt worden om vuur aan te maken. Je hebt aanmaakblokjes voor de kachel, maar ook aanmaakblokjes voor de bbq. Het gebruik van aanmaakblokjes is eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is een paar aanmaakblokjes tussen het hout of de houtskool te plaatsen en ze aan te steken met een lucifer of aansteker. Het vuur zal snel op gang komen. Het is een geweldige manier om tijd te besparen als je snel wilt genieten van een warm vuur of de barbecue.

Houtwol aanmaakblokjes

Als je op zoek bent naar houtkrullen, dan zijn er diverse opties op de markt. Houtwol aanmaakblokjes zijn een milieuvriendelijk alternatief voor aanmaakblokjes op kerosine of paraffine basis. Houtwokkel aanmaakblokjes zijn ook erg handig in gebruik. Ze zijn compact en licht van gewicht, waardoor je ze gemakkelijk mee kunt nemen naar de camping, het strand of een picknick in het park. Met slechts één of twee blokjes kun je een vuur starten en kun je snel genieten van de warmte en gezelligheid van het vuur. Het is belangrijk dat houtwol aanmaakblokjes niet alleen geschikt zijn voor het aansteken van vuur buitenshuis, maar ook binnenshuis. Bijvoorbeeld om de open haard aan te steken in de wintermaanden. Door te kiezen voor milieuvriendelijke houtwol aanmaakblokjes, kun je genieten van een warme en gezellige sfeer in huis, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl.

Wat is het verschil tussen aanmaakblokjes wit en aanmaakblokjes bruin?

Bruine aanmaakblokjes zijn meestal gemaakt van hout, plantaardige olie of paraffine, maar soms worden ook kokosvezels gebruikt in plaats van hout. Witte aanmaakblokjes kunnen schadelijke dampen en geuren veroorzaken tijdens het aansteken van de open haard. Als deze dampen in contact komen met voedsel, wordt de smaak beïnvloed. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Hoeveel aanmaakblokjes heb je nodig?

Het aantal aanmaakblokjes dat je nodig hebt, hangt af van de grootte van het vuur dat je wilt maken en de hoeveelheid hout dat je gebruikt. Over het algemeen is één aanmaakblokje voldoende om een klein vuur aan te maken, bijvoorbeeld in een open haard of een kleine bbq.

Een goede richtlijn is om ongeveer één aanmaakblokje per 1,5 tot 2 kilogram hout te gebruiken. Voor een standaard barbecue van bijvoorbeeld 5 tot 6 kilogram kan je dus 3 of 4 aanmaakblokjes gebruiken.

Tevens is het ook belangrijk om de aanmaakblokjes op de juiste plaats te leggen, namelijk onder het hout of de briketten. Zorg ervoor dat de aanmaakblokjes goed verdeeld zijn en dat er voldoende ventilatie is, zodat het vuur gelijkmatig kan ontbranden.

Hoe steek je een open haard aan?

Het aansteken van een open haard kan een gezellige en warme sfeer in huis creëren. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een open haard veilig aan te steken:

1. Controleer of de schoorsteen schoon is. Een schone schoorsteen voorkomt brand en zorgt ervoor dat rook en as goed worden afgevoerd.

2. Leg een basislaag van 1 tot 3 aanmaakblokjes op de bodem van de open haard. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de stukken hout voor voldoende zuurstoftoevoer.

3. Stapel het brandhout boven op de basislaag. Leg de dikste stukken hout onderaan en stapel de dunnere stukken erbovenop.

4. Steek de aanmaakblokjes aan met een lucifer of aansteker. Pas op dat je niet te dicht bij het vuur zit.

5. Laat het vuur zichzelf aanwakkeren. Blaas niet te hard om het vuur niet te verstikken. Je kan eventueel de luchttoevoer regelen via de luchtregelaar van de open haard.

6. Voeg af en toe extra brandhout toe om het vuur gaande te houden.

Witte aanmaakblokjes zijn geen goede keuze om een barbecue mee aan te steken. De stoffen in aanmaakblokjes kunnen invloed hebben op de smaak van het eten. Dit kan slecht zijn voor je gezondheid. Gebruik in plaats daarvan houtskool of briketten om het vuur te verspreiden. Met deze tips kun je veilig en efficiënt een barbecue aansteken en genieten van heerlijk stukje vlees!

Voordelen van aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes zijn geschikt om het aansteken van vuur gemakkelijker te maken. Het ontvlamt snel en is meestal geurloos Aanmaakblokjes branden langer dan krantenpapier of droge bladeren. Dit is handig om het vuur aan te wakkeren en het hout te laten ontbranden. Het is gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. Je hoeft geen hout te kloven of te hakken. Daarnaast zijn aanmaakblokjes ook handig voor outdoor activiteiten zoals kamperen of picknicken. De blokjes zijn gemakkelijk mee te nemen en nemen niet veel ruimte in. Ze zijn ook handig voor mensen die geen ervaring hebben met het aanmaken van vuur, omdat ze gemakkelijk in gebruik zijn en het aanmaken van vuur veel gemakkelijker maken.

Veiligheid van aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes zijn een veilige en efficiënte manier om vuur aan te steken. Wel is het belangrijk om enkele veiligheidsmaatregelen te nemen om alles soepel te laten verlopen.

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je aanmaakblokjes gebruikt in een geschikte omgeving. Zorg dat er geen brandbare materialen in de buurt zijn en dat je het vuur op een veilige manier kunt checken. Ten tweede moet je er voor zorgen dat je altijd een brandblusser of emmer water bij de hand hebt voor het geval het vuur onverwacht uit de hand loopt

Ten derde is het belangrijk dat kinderen en huisdieren uit de buurt blijven van het vuur, totdat het volledig is uitgebrand. Tenslotte moet je geen aanmaakblokjes gebruiken na alcohol- of drugsgebruik. Dit vergroot de kans op ongelukken.

Als je deze veiligheidsregels opvolgt, kun je veilig en gezellig genieten van een vuur met aanmaakblokjes.

Aanmaakblokjes kopen?

Ben je op zoek naar aanmaakblokjes voor je houtkachel? Aanmaakblokjes bestellen bij Tuinhaardxxl is gemakkelijk en snel. Als je op werkdagen voor 17:00 uur bestelt, worden de aanmaakblokjes nog dezelfde dag verzonden. Zo kun je de barbecue of open haard snel aansteken!

Wij hebben ook veel andere producten voor je tuinhaard of barbecue, zoals houtskool en accessoires. Daarnaast geven we graag advies over hoe je het beste vuur kunt maken en onderhouden. Met aanmaakblokjes voor openhaard kun je zorgeloos genieten van een succesvolle avond bij de haard.